נשימה בהתקף חרדה

סדנת ריברסינג

בהתקף חרדה הנשימה עלולה להפוך מהירה ושטחית, תוך דחיפה עזה של האוויר החוצה. מצב זה מגביר את חווית המתח בגוף.

נשימה מרגיעה

הנשימה מושפעת ממתח אך גם משפיעה עליו. נשימה מהירה ושטחית ונשימה לחזה מגבירה מתח: מבחינת הגוף נשימה זו מעידה על מצב חירום; לכן הגוף עוד יותר את קצב הלב, הפרשת האדרנלין והמתח יגבר; המחשבות והרגשות יהפכו מלחיצות ומקוטעות אף יותר.

נשימה מרגיעה: נשימה מרגיעה מתבססת על נשימה איטית ומדודה אל הבטן, דרך האף. בית החזה נח, מרוקן מאוויר ואיננו זז. במצב מנוחה אין צורך לנשום לרום בית החזה. להיפך – זה מעורר מתח ומפריע לנשימה. נשימה אל החזה מתאימה בעיקר למצבים בהם צריך המון חמצן כמו בפעילות אירובית.

בנשימה מרגיעה, השאיפה נעשית בספירה של 4 שניות. הנשיפה ארוכה יותר ונעשית בספירה של 6. הבטן גדלה החוצה כשאוויר נכנס, ומתרוקנת ברכות כשהאוויר יוצא. בית החזה נח. רק הבטן נעה.

אם התקשתם לנשום באופן זה, ניתן לקחת שאיפה לבטן ולחזה ולעצור את הנשימה לכמה שניות. אז להוציא את האוויר לאט לאט עם אנחה ארוכה. ניתן לעשות זאת 3-4 פעמים. כעת אולי תוכלו  לחזור שוב אל התרגיל הקודם ביתר קלות.

מילים מרגיעות

הגוף והנפש שומעים את המילים שאנו מספרים לעצמנו. הם שומעים מאיתנו אמירות מלחיצות, ביקורתיות, קשות ומפחידות, וגם אמירות מרגיעות, מעודדות, משמחות ומפיחות תקווה. הגוף והנפש שלנו זקוקים לאמירות חיוביות. מצאו את המשפטים, המילים, השירים והמראות שמרגיעים, מצחיקים ומעודדים אתכם. הזכירו לעצמכם כמה אתם טובים. כמה כוונותיכם טובות. הבטיחו לעצמכם שהדברים יסתדרו על הצד הטוב. בקשו משרירי הגוף והנשימה להרפות ולנוח. היזכרו במקום נעים ומרגיע ובאדם אהוב ומצחיק. השתמשו באמירות העצמיות: אני אוהב\ת אותך. סליחה. תודה. מילים אלו משרות רגיעה ורכות בגוף.

הפחתת העומס – לעצור את הרכבת

לעתים נדרשת עצירת בלמים כדי לעצור את המהירות בה אנשים חיים. רבים יתעלמו מסימני אזהרה ויחניקו בקרבם תחושות של קוצר נשימה, לחץ בחזה, כאבי שרירים, דפיקות לב, כאבי ראש ובטן. אז הם עשויים להתקל בבעיה בריאותית או נפשית חמורה יותר. חשוב לזכור כי ניתן להאט את הרכבת. אם אתם אנשים מטיפוס A, הלוקחים על עצמם פרוייקטים משימות ועבודות לרוב – עצרו. לפרוייקט הבא תגידו "לא". פנו  זמן לעצמכם ולמשפחתכם ועסקו בבילויי שקט מידי יום. כשהרכבת נוסעת מהר מידי – ההאטה נעשית תחילה "בכח" ובניגוד לחוקי האינרציה. אחרי ההאטה, הרכבת תיסע במהירות המתאימה לכם ותוכלו ליהנות ממנה.